20 Eylül 2008 Cumartesi

Manarola

İtalya' da yaşayabileceğim kentleri harita üzerinden araştırırken Levante sahillerinde La Spezia büyük kentinin yanıbaşındaki Manarola çok dikkatimi çekti. İnternetten hemen arama yapıp fotoğraflarına ulaştım ve müthiş bir manzara ile karşılaştım. Masal gibi bir yer olduğunu fark ettim. Sokakları teknelerle dolu minik bir kasaba. Sahildeki kayalık tepenin ince ve yüksek binalarla dolu olması çok hoş bir görüntü oluşturmuş. Bu binaların farklı renklerle boyanması insanın gözünü okşuyor.

Manarola, dik kayalık bir arazi üzerine kurulduğundan dolayı benim gibi yüksekten korkanlar için pek ideal değil :) Açıkcası bazı fotoğrafları izlerken ekran başında içim tuhaf olmaya başlıyor :)

Demiryolu, Manarola' nın mecburen altından geçirilmiş. İstasyonu da kasabanın hemen dışına kurulmuş. İstasyon, kayalıkların yamacında harika bir görünüm oluşturuyor.

Yüksekten korksamda demiryolu sayesinde Manarola' da iki-üç gün geçirmek isterim. Rüzgârın, dalgaların ve trenlerin sesi beni dinlendirecek, balıkçıların yakaladığı balıkları yerel otlarla ve zeytinyağı ile taze taze yemek içimde güzellik yaşatacak.

2 yorum:

Misssgibi dedi ki...

Benimde gitmek isteyip maalesef gidemediğim bir yer Manarola..

harika fotoğraflar..

sevgiler.

www.misssgibi.com

kekvekahve dedi ki...

burası bana çikolata filminin çekildiği o yüksek kasabayı anımsattı.
italyayı karış karış gezme ve fotoğraflama düşün gerçek olur dilerim.